Blog

Őszi tető teendők - Így óvd meg a tetődet az időjárás viszontagságaitól2022-10-18

Már több hónapja álmodozol arról, hogy az ősz beköszöntével az otthon melegében, a foteledben teát szürcsölgetve élvezed majd a táncoló falevelek látványát és a természet szépségeit? 

Most képzeld magad ebbe az idilli helyzetbe! Kint tombol a vihar, épp a kedvenc könyved legizgalmasabb fejezeténél tartasz, a kandallóban ropog a tűz, kellemes meleg járja át a lakást, maximális kényelemben és nyugalomban élvezed a bekuckózós időszakot, amikor egy esőcsepp cseppen a fejedre… Ezért olyan fontos az őszi tetőkarbantartás! Olvasd el cikkünket, pontról pontra felsoroljuk a tető teendőket!

 

Őszi tető teendők pontról pontra

  1. Ellenőrizd az ereszcsatornák állapotát és takarítsd ki őket! Ősszel a lehulló falevelek és egyéb szennyeződések gyakran eltömíthetik a csatornarendszert, mely rengeteg kellemetlenséget okozhat Neked. Érdekel, hogy melyek az ereszcsatorna karbantartás pontos lépései? Kattints IDE, ebben a cikkünkben szuper tanácsokkal látunk el!
  2. Második lépésként, már az ereszcsatorna tisztításával egyidejűleg, ellenőrizd az eresz mentén elhelyezkedő szellőzőnyílásokat is! A téli álmukra készülő bogarak, rovarok, falevelek, elhagyott darázsfészkek, építőanyag törmelékek könnyedén eltömíthetik, így megakadályozva a levegő szabad áramlását.
  3. Az ereszcsatornák és a szellőzőnyílások után járd körbe a tetőt, ellenőrizd a kritikus pontokat és mérd fel, hogy hol szükséges javítás, megerősítés! A tört, sérült, lyukas tetőfedő anyagokat javíttasd, cseréld ki még a nagy őszi esőzések és a hó előtt.
  4. Tisztítsd meg a tetőt a szennyeződésektől! Ezt ősszel érdemes gyakrabban kivitelezned, hogy az erőteljesebb esőzés, szél ne okozzon kellemetlenséget. A hirtelen megjelenő havazásra is gondolnod kell, a karbantartást és a tisztítást nem szabad félvállról venned!

 

Szerelkezz fel minőségi anyagokkal!

A tetőt érik a legjobban az időjárás viszontagságai. Ha azt szeretnéd, hogy pajzsként megvédjen Téged és szeretteidet, gondoskodj róla, ápold megfelelően! A szakértő telepítés, tökéletes felhelyezés és rendszeres karbantartást megelőzi még egy fontos dolog, mely talán az első a fontossági listán: a megfelelő tetőfedő anyag megtalálása. Cserepeslemez, trapézlemez, esetleg zsindelyek? A döntés csak rajtad áll!

 

Nézz szét a VanoLemez weboldalán, válaszd ki a legjobb tetőfedő anyagot és kényeztesd a tetődet!

Ajánlatkérés

Termék átvétele

 

File-ok felöltése:

Engedélyezett file típusok:
pdf, doc, docx, xls, xlsx, jpg, jpeg, png, zip, rar

VanoLemez

Kapcsolat

Lemezstruktúra Kft.

2360 Gyál, Vállalkozói Park Hrsz:4375/25
Adószám: 28772866-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-207749

Cserepeslemez, trapézlemez, szendvicspanel, lemezkerítés, bitumenes Iko zsindely, vasanyag, 3D kerítés rövid szállítási határidővel országosan házhozszállítva.